Friday, January 29, 2010

Bila kita sayang orang tu..
kita tunggu dia lame pun takpe..
tapi bila dia tunggu kita..
dia marah2..
dalam hati kata - adatla ada yang menunggu dan ditunggu..
bila kita sayang orang tu..
kite x tdur pun takpe layan die yang tengah bosan..
tapi bila kita bosan..
ade dia layan kita??
hati kata - takpe la, dia busyi kot..
bila kita sayang orang tu..
kita gaduh ngan dia,
kita diam je..
tapi.. dia heboh kat semua kawan2 dia..
hati kata - takpe, dia tension tue..
bila kita sayang orang tu..
kita call, nak cakap dengan dia..
coz really miss dia..
tapi, dia pass henset kat orang lain..
bila jadi camtu, takpe la..
hati kata - layan je la, kawan dia, kawan kita jugak..
bila kita sayang orang tu..
kita bercerita dengan dia..
else, cerita dengan tunggul lagi baik sebenarnya..
tapi bila dia bercerita dengan kita..
kita dengar, sepatah2 kita ingat..
hati kata - takpe, kita sayangkan dia..
bila kita sayangkan orang tu..
kita dan dia tengah lapar..
kita sanggup bagi semua yang di tangan kita untuk dia..
hati kata - jagalah hati dia.. kesian dekat dia..
bila kita sayangkan orang tu..
kita jadi separuh gila dengar dia sakit..
jaga dia betul.. 24 hours..
sampai kita pun ter-jatuh sakit jugak..
tapi bila kita sakit..
dia boleh pergi kuar, busy menjang..
hati kata - takpela, takan nak jaga kita 24 jam.
.bila kita sayangkan orang tu..
kita buat apa sahaja untuk bagi dia senyum..
bagi apa saja untuk dia gembira..
tapi dia pernah ke gembirakan kita waktu kita amat perlukan dia..
hati kata - takpe la, gembira dan senyuman dia dah cukup senangkan kita..
bila kita sayangkan orang tu..
kita tak sanggup nak tengok dia derita,
pening sikit pun kita taknak kat dia..
tapi dia tak pernah nak hargai diri kita..
hati kata - tahu tak betapa kita sayangkan dia..
bila kita sayangkan orang tu..
kita sanggup tinggalkan dia selama2nya untuk dia bahagia..
tapi adakah dia tahu pengorbanan kita??
hati kata - takpelah, janji dia bahagia..
bila kita sayangkan orang tu..
kita buat semuanya untuk dia kan??
habiskan segalanya untuk dia..
korbankan segalanya untuk dia..
tapi, dia tak pernah faham kan.
.dan......bila kita dah takde..
dia datang dan kata..
SORRY.. MAAF..maaf..
selepas lukakan hati kita..
dan hati kita still maafkan dia..sebab..
kita terlalu sayangkan dia..

~~> dr blog (kisah-amin.blogspot

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)